Choklad - och nötpaj

Serverar: 10-12 portioner

Något för chokladnjutaren. Ganska söt, ätes i små portioner

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • ½ dl strösocker
  • 2 dl havregryn
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 msk kakao
  • 170 g nöt-och russinmix
  • 50 g mörk choklad
  • 75 g smör eller margarin
  • Instruktioner

    Ugn 200 grader. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt socker, havregryn och vetemjöl. Rör samman till en deg. Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Grädda pajskalet mitt i ugnen, 12-15 minuter. Låt pajskalet kallna. Häll grädde,socker,sirap och kakao i en tjockbottnad kastrull. Låt det koka upp och bubbelkoka på svag värme, ca 20 minuter. Rör då och då i massan. Hacka under tiden nötter och choklad. Ta kastrullen från värmen och rör ner matfett,choklad och nöt- russinmixen. Rör tills choklad och matfett har smält och massan är blank. Låt det svalna lite. Häll massan i det gräddade pajskalet coh låt pajen stå svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben