Choklad och päronkaka i långpanna

Kul med långpannekakor...

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 100 g blockchoklad
  • 6 dl vetemjöl
  • 1,5 msk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk kakao
  • 3 st ägg
  • 4,5 dl socker
  • 2,25 dl vatten
  • Glasyr
  • 100 g smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk päronlättdryck, koncentrerad
  • 1 msk vatten
  • 1 droppe blå hushållsfärg
  • Instruktioner

    1. Klä en långpanna ca. 30x40 cm med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 190 grader.
    2. Smält smöret. Hacka chokladen. Blanda i chokladen i smöret strax innan (så det hinner smälta) du häller det i smeten. Blanda alla torra ingredienser, rör om. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölblandningen och vatten, rör om och tillsätt smörchokladen. Rör om till jämn smet.
    3. Häll smeten i långpannan. Grädda i ugn ca. 20 minuter. Låt kakan kallna.
    4. Glasyren: smält smöret. Blanda alla torra ingredienser, tillsätt det smälta smöret och vätskan och ev. hushållsfärg. Rör om till slät smet och bred ut på den kalla kakan. Strö över någon rolig strössel ex. konfettiströssel. Låt kakan stå svalt en stund. Skär kakan i lagomt stora bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    compe 27 oktober 2008

    detta var gott jag gillar när det är långpannan som gäller när man bakar detta får en fyra av mig

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben