Serverar: 10-12 portioner
När Philadelphia med choklad kom så tyckte jag att det verkade vara en konstig och onödig produkt, men ack vad fel jag hade, helt underbart god i den här lättlagade tårtan. Receptet är hittat i hemmets journal.
Ingredienser
150 g digestivekex
75 g smör
Fyllning
3 gelatinblad
1 burk, 230 g konserverade päron
2 dl vispgrädde
1 dl turkisk yoghurt eller crème fraiche
2 askar Philadelphia choklad á 106 g
Garnering
Riven choklad
Instruktioner
- Krossa kexen, smält smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Blötlägg gelatinbladen i 1 ½ dl av lagen från de konserverade päronen i en kastrull. Låt päronen rinna av i en sil. Vispa grädden och rör i yoghurt eller crème fraiche och chokladosten och blanda till en jämn smet.
- Värm päronspadet tills gelatinet precis smälter. Det får inte vara för varmt när det rörs ner i grädden. Rör ner i grädden och häll ner i formen med kexsmulor. Klyfta päronen och lägg i formen. Låt stelna i kylen i minst 4 timmar. Garnera med riven choklad.
Liknande recept
Kommentarer (0)