Choklad och pärontårta

Serverar: 10-12 portioner

När Philadelphia med choklad kom så tyckte jag att det verkade vara en konstig och onödig produkt, men ack vad fel jag hade, helt underbart god i den här lättlagade tårtan. Receptet är hittat i hemmets journal.

Ingredienser

  • 150 g digestivekex
  • 75 g smör
  • Fyllning
  • 3 gelatinblad
  • 1 burk, 230 g konserverade päron
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl turkisk yoghurt eller crème fraiche
  • 2 askar Philadelphia choklad á 106 g
  • Garnering
  • Riven choklad
  • Instruktioner

    1. Krossa kexen, smält smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
    2. Blötlägg gelatinbladen i 1 ½ dl av lagen från de konserverade päronen i en kastrull. Låt päronen rinna av i en sil. Vispa grädden och rör i yoghurt eller crème fraiche och chokladosten och blanda till en jämn smet.
    3. Värm päronspadet tills gelatinet precis smälter. Det får inte vara för varmt när det rörs ner i grädden. Rör ner i grädden och häll ner i formen med kexsmulor. Klyfta päronen och lägg i formen. Låt stelna i kylen i minst 4 timmar. Garnera med riven choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben