Choklad och pecannötskaka

Serverar: 12 portioner

Kalas!

Ingredienser

  • 175 g osaltat smör eller margarin , rumstempererat
  • 175 g ljust farinsocker
  • Rivet skal av 1 citron
  • 250 g vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 1 msk mjölk
  • 175 g vit choklad , hackad
  • 100 g pecannötshalvor
  • Glasyr
  • 5 msk lönnsirap
  • ½ tsk majsenamjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • 2 msk citronsaft
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj en låg bakform, 23 x 23 cm, och klä botten med smörpapper. Lägg smöret eller margarinet, sockret och citronskalet i en stor skål. Sikta ner mjölet och bakpulvret i skålen.
    2. Tillsätt äggen och vispa tills blandningen är luftig och krämig. Rör ner mjölken och den hackade chokladen och häll smeten i den smorda och klädda formen. Jämna till ytan.
    3. Strö pekannötshalvorna över och grädda i 40-45 minuter eller tills kakan känns fast i mitten. Gör glasyren. Ringla 3 msk av lönnsirapen över kakan. Blanda majsenamjölet i en liten kastrull med vattnet. Rör ner citronsaften och resten av lönnsirapen. Koka upp under ständig omrörning. Låt svalna i 5 minuter. Skeda eller pensla glasyren över kakan. Servera skuren i rektanglar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben