Choklad och rödbetscupcakes

Serverar: 12 portioner

Saftiga, fiberrika och krämiga med lite hackade valnötter i mitten. Mums!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2½ dl socker
  • 1½ dl rapsolja
  • 1 dl filmjölk
  • 2 stora rödbetor
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g valnötter
  • Glasyr
  • 60 g mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl kakao av god kvalitet
  • 100 g cream cheese
  • Dekoration
  • Strössel eller valnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skala och riv rödbetorna grovt. Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt olja, filmjölk och rödbetor. Blanda ihop vetemjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och grovt hackade valnötter och vänd ner detta i smeten.
    3. Fördela smeten i cupcake- formar placerade i en muffinsform och grädad dem i ugnen i ca 25 minuter. Ta ut dem och låt svalna.
    4. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och cream cheese krämigt. Spritsa ut glasyren över kakorna och dekorera med strössel eller en valnöt på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben