choklad och vaniljsockerkaka

Serverar: 10 portioner

Tid: 45 minuter

Ingredienser

  • knappt 2 dl socker
  • knappt 2 dl mjukt margarin
  • ½ tsk vaniljextrakt
  • 3 ägg
  • 5 dl extra fint vetemjöl sliktat
  • 50 g mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    sockerkakan kan förvaras fryst (odekorerad) i högst 2 månader. tina kakan rumstemperatur. smörj en avlång sockerkaksform och ställ åt sidan. rör margarin och socker i en skål tills det är ljust och luftigt. rör ner vaniljextraktet. tillsätt ett ägg i taget och rör väl. vänd försiktigt ner mjölet i blandningen. häll över hälften av smeten i en egen skål. smält blockchokladen försiktigt och blanda ner väl i den ena skålen. häll först vaniljsmeten i sockerkaksformen och sedan chokladblandningen över. slät till ytan. grädda i ung, 190 grader i 30min eller tills kakan fjädrar lite när man trycker med fingerte. låt sockerkakan svalna i formen några minuter och flytta sedan över den till bakgaller för att kallna helt. pudra florsoker över kakan vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben