Choklad och yoghurtmousse

Serverar: 4 portioner

Peter och Jonnas choklad och yoghurtmousse receptet kommer från TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Ingredienser

  • 1/2 lime
  • 1 tsk socker
  • 70 g mörk blockchoklad
  • 100 g ljus blockchoklad
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • Till servering
  • 1 liten näve färsk mynta
  • Florsocker
  • Färska hallon
  • Instruktioner

    1. Pressa limen och blanda ihop med sockret.
    2. Smält blockchokladen (smidigast är att göra det i en minut på full effekt i micron).
    3. Blanda chokladen med limesaften. Blanda i yoghurten tills färgen och konsistensen känns skönt moussig.
    4. Häll smeten i portionsformar. Ställ formarna i frysen i minst en timme. Ta ut formarna en kvart innan servering.
    5. Lägg på några hallon på varje form. Strö över finhackad färsk mynta samt florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben