Choklad Pavlova
Serverar:
10 portioner
Tid:
1 timme
Gott
Ingredienser
7 äggvitor, helst ekologiska
5,25 dl strösocker
½ citron, saften
3 msk kakao, av god kvalitet
50 g mandelspån
Topping
5 dl vispgrädde
3 dl grekisk yoghurt 10 %
3 msk florsocker
1 liter färska bär
Instruktioner
Sätt ugnen på 130 grader.
Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke. Rör tills sockret att löst upp sig.
Vispa marängen tjock över kokande vattenbad tills den uppnår cirka 65 grader.
Tag av marängen från värmen och vispa den med elvisp tills den har svalnat.
Blanda försiktigt i kakao och mandelspån i smeten.
Skeda ut marängen till små fluffiga marängberg på en plåt med bakplåtspapper (alt. som en tårtbotten).
Grädda i mitten av ugnen i 45-55 minuter, de ska vara lite seg i mitten.
Vispa grädden och blanda den med grekisk yoghurt och florsocker. Skeda ut den över marängbottnarna.
Strö över bären.
Liknande recept
Pavlova med choklad
3
4-8
Mini choklad caramel pecan pavlova
2.5
10
2
Saftig sockerkaka med vit choklad
4.8
1 h
12
10
Banankaka med choklad
4.7
1
3
Moussetårta med choklad och mango
4.6
1
33
Vit kladdkaka/Kladdkaka med vit choklad
3
10
8
Ankis Choklad cookies
4.9
24
2
Ankis Choklad cookies
4.8
24
3
Chokladig kladdtårta med crisp
5
10-12
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!