Pavlova med choklad

Serverar: 4-8 portioner

En blogg på nätet som heter mammamat, och där fanns detta recept. Kolla in hennes sida, mammamat.blogg

Ingredienser

  • Chokladmarängbotten
  • 6 äggvitor
  • 3 1/4 dl socker
  • 3 msk kakaopulver (gärna valhrona)
  • 1 tsk balsam- eller rödvinsvinäger
  • 50 g mörk choklad, finhackad (gärna valhrona)
  • Fyllning
  • 5 dl vispgrädde
  • 500 g färska bär (hallon, blåbär, björnbär eller annat)
  • 3 msk grovriven mörk choklad (gärna valhrona)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper. Rita en cirkel med ungefär 23 cm i diameter med en flat tallrik.
    2. Vispa äggvitorna tills det bildas toppar och vispa sedan i sockret, lite i taget, tills marängen är styv och glansig. Strö över kakaon och den hackade chokladen, häll försiktigt på vinägern och vänd ner alltsammans tills chokladen är helt inarbetad.
    3. Bred ut smeten på cirkeln och släta till sidorna. Ställ in i ugnen och sänk genast värmen till 150 grader. Grädda i ca 1 timme och 15 minuter. När marängen är färdig ska den se frasig ut i kanterna och på sidorna och när man trycker lite lätt på mitten ska det kännas aningen löst under fingrarna. Stäng av ugnen och glänta på luckan och låt marängen svalna helt.
    4. När pavlovan ska serveras stjälper man upp den på ett stort platt fat. Vispa grädden och bred ut den på marängen. Lägg de färska bären ovanpå. Riv choklad till spån och strö dem över bären.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben