Choklad semifredo

Serverar: 6 portioner

Perfekt liten dessert

Ingredienser

  • 3 st äggulor
  • 4 st äggvitor
  • 25 g + 60 g strösocker
  • 2 tsk flytande honung
  • 100g mascarpone ost
  • 0,75 dl vispgrädde
  • 70 g fazer vit choklad lime
  • Instruktioner

    1. Hacka chokladen och lägg den i en bunke.
    2. Koka upp grädden, slå den över chokladen, rör till allt löst sig och kyl.
    3. Vispa äggulorna med 25g socker till en lätt och luftig smet, vispa sedan i Mascarpone, chokladgrädde och honung.
    4. Vispa maräng på äggvitan och 60 g socker. Vänd ihop smet och maräng, slå upp i portionsformar eller en brödform.
    5. Frys i minst 6 timmar och servera tillsammans med frukt och bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bajsmary 10 september 2008

    semifredo mums!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben