Choklad snäckor

Serverar: 40 portioner

Vetebullar med choklad fyllning, toppat med pärlsocker och solrosfrön " Ungdomarnas favorit "

Ingredienser

  • Deg
  • 150 g margarin
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 ½ dl socker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kardemumma
  • Vetemjöl = så mycket att det släpper kanterna i assistenten- eller ca 14 dl
  • Fyllning
  • OBS! Ta ut margarinet vid start = mjukt
  • 75 gr margarin
  • 2 msk kakao
  • 1 dl socker
  • Instruktioner

    1. Smula sönder den rumsvarma jästen i bunken. Smält margarinet Häll mjölken över margarinet och låt bli fingervarmt. Socker, salt, kardemumma, mjölet.
    2. Arbeta degen kraftigt (ca 7 min om man har assistent) Låt jäsa övertäckt i 40 minuter ( Dax att starta ugnen, sätt den på 250 grader i 8-10 minuter)
    3. Kavla ut , och bred över fyllningen. Rulla ihop och gör snäckor. Pensla med ägg, strö över solrosfrö och pärlsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben