Choklad sorbet II

Serverar: 4-6 portioner

Som glass, men du vet vad du har i den istället för köptas sorbet.

Ingredienser

  • 6 dl vatten
  • 150 g mörkt farinsocker
  • 200 g strösocker
  • 65 g kakaopulver
  • 25 g mörk choklad (70%), finhackad
  • 2 ½ tsk vaniljsocker
  • 1 tsk espressokaffepulver
  • Instruktioner

    Blanda vattnet, de båda sockersorterna och kakaon. Koka sakta upp och låt sjuda 3-4 minuter, vispa tills sockret har smält. Minska värmen och låt sjuda i 3 minuter. Tag bort från plattan, rör i chokladen, vaniljsockret och kaffepulvret tills det smält och blandats väl. Låt svalna och kyl sedan i kylskåp. Frys med glassmaskin eller enligt instruktionen under chokladteknik. Ställ sorbeten i kylskåpet åtminstone 20 minuter innan den ska serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben