Choklad Tryffeldröm

Serverar: 16 portioner

Tid: 1 timme

En riktig god mäktig chokladtårta!

Ingredienser

  • Chokladbotten
  • 300 g smör
  • 7 ½ dl råsocker
  • ½ tsk salt
  • 2 msk vanlijsocker
  • 1 3/4 dl kakao
  • 6 ägg
  • 4 ½ dl rågmjöl
  • Chokladtryffel
  • 450 g mörk choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 ½ dl strösocker
  • 150 g rumstempererat smör
  • Topping
  • 250 g jordgubbar
  • 250 g hallon
  • Florsocker
  • Servering
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Chokladbotten: smält matfettet och låt svalna. Blanda matfett, socker, salt, vaniljsocker, kakao, ägg och rågmjöl i en stor bunke. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna och grädda i 175 grader ca 25 min. Låt svalna och ta sedan bort bakpappret.
    2. Chokladtryffel: Hacka chokladen och lägg den i en stor bunke. Koka upp grädde och socker, häll blandningen över chokladen, rör så att chokladen smälter. Tillsätt därefter smöret och blanda till en slät smet. Låt chokladtryffeln stå i rumstemperatur i 4 timmar.
    3. Bred chokladtryffeln över tårtan och garnera med hallon, jordgubbar och sikta över florsocker.
    4. Servera med vispad grädde!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben