Chokladbiscotti

Serverar: 50 portioner

Tid: 30 minuter

Klassiska italienska mandelskorpor med mörk choklad.

Ingredienser

  • 75 g hackad mörk choklad
  • 5-6 dl vetemjöl
  • 2 st små ägg + 1 ägg till pensling
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk bakpulver
  • Instruktioner

    Vispa ihop ägg och socker i en bunke. Hacka chokladen i grova bitar och blanda hacket med lite av mjölet. Blanda ner bakpulvret i mjölet och tillsätt sedan lite i taget till ägg- och sockerblandningen tills dess att smeten blir jämn. Vänd i chokladhacket i degen. Forma nu degen till tre stycken rullar tjocka som femkronor. Lägg dem på en bakplåt försedd med bakplåtspapper. Pensla rullarna med ägg och grädda dem i mitten av ugnen i 190 grader i 10-15min eller tills de fått en brun yta. Skär upp sneda bitar medans rullarna fortfarande är varma. Man kan ifall man vill även doppa biscottisarna i choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben