Chokladbiscotti med rostade nötter

Serverar: 55-60 portioner

Förvara i tättslutande burkar i skafferiet

Ingredienser

  • 150 g hasselnötter
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 ½ dl kakao
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 3 dl strösocker
  • 5 ägg
  • Instruktioner

    Rosta nötterna i en torr stekpanna. Lägg dem i en handduk och gnugga av skalen. Blanda samtliga ingredienser förutom ägg och nöthack i en rymlig bunke. Gör en fördjupning i mitten och knäck i äggen. Arbeta samman till en deg. Knåda in nötterna. Tillsätt ev. mer mjöl, degen är lite kladdig. Dela degen i tre lika stora delar och forma delarna till längder lika långa som plåten. Placera dem på bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut och skär längderna i sneda bitar. Vänd snittytorna uppåt och torka i 10 minuter ytterligare på varje sida. Låt skorporna torka lite i eftervärmen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Varg218 16 september 2010

    Låter jättegott, men vad ska det vara för ugnsvärme?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben