Chokladbollar med Irish cream

Serverar: 15-30 portioner

Traditionella chokladbollar med det lilla extra. Super smaskiga!

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 dl havregryn
  • 2 msk Irish Cream går även bra med Kaluha
  • Garnering
  • Strössel eller kokosflingor
  • Instruktioner

    Rör ihop smör och socker. Tillsätt kakao, vaniljsocker, havregryn och Irish cream. Häll upp strössel/kokos på en tallrik. Forma chokladmassan till bollar. Rulla runt dem i strössel/kokos. Förvara chokladbollarna svalt i burk med lock. Man kan även lägga dem i frysen vilket fungerar utmärkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Bodil56 12 november 2008

    Mycket goda chokladbollar! Jag hade Kaluha hemma, så det smaksatte jag med. Men fick bara 10-15 bollar av satsen.

    stenbocksmia 22 oktober 2011

    Mums! Gjorde med fiberhavregryn och för att balansera fibrerna la till en msk whiskey ovanpå Irish Creamen. Räknade till precis 30 bollar innan de började försvinna.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben