Cheesecake med irish cream

Serverar: 12 portioner

Cheesecake och irish cream! Det låter superläckert och är det också!!!

Ingredienser

  • Botten
  • 175 g småkakor med choklad bitar
  • 55 g smör
  • olja, att pensa formen med
  • Fyllning
  • 225 g mörk blockchoklad
  • 225 g mjölkchoklad
  • 2 dl råsocker
  • 350 g cream cheese
  • 4 ½ dl vispgrädde, vispad
  • 3 msk irish cream-likör
  • cream fraiche eller gräddfil
  • Färsk frukt, till severingen
  • Instruktioner

    1. Klä bottnen i en 20 cm stor springform med folie och pensla sidorna med olja. Lägg kakorna i en plastpåse och krossa dem med en kavel. Lägg smöret i kastrul och värm försiktigt tills det precis smält. Rör då ned det i kaksmulorna. Tryck fast kaksmeten i botten och ställ formen kallt i kylskåpet i en timme.
    2. Till fyllningen, smält block- och mjölkchoklad, rör om och ställ att svalna. Häll socker och créam cheese i en stor skål och vispa blandningen slät. Vänd sedan ner den vispade grädden. Vänd försiktigt ner smeten i den smälta chokladen och rör ner Irish cream.
    3. Skeda fyllningen över den kalla kakbottnen i formen och jämna till ytan. Täck över och ställ kallt i kylskåpet i minst två timmar, eller tills kakan känns fast. Lyft över till ett serveringsfat och skär i små tårtbitar. Servera tillsammans med en sked créam fraiche och färsk frukt.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben