Chokladcaféets kladdkaka

Serverar: 10-15 portioner

Tid: 1 timme

Mäktig och utsökt kaka som passar till alla fester.

Ingredienser

  • Kakan
  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 tsk vaniljsocker
  • Glasyr
  • 2 ½ dl grädde
  • 1 msk honung
  • 1 ½ msk strösocker
  • 100 g fin mörk choklad
  • 2 tsk smör
  • Instruktioner

    1. Kakan: Smält smör. Blanda ägg och socker. Häll ner smöret i blandningen. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke. Häll sedan ner i äggsmeten och blanda noga. Häll smeten i en smord bröad form. Grädda ca 30 min i 175 grader.
    2. Glasyr: Blanda grädde, honung och socker i en kastrull. Låt koka upp. Bryt chokladen i en bunke och klicka i smöret. Häll den varma gräddblandningen över och mixa lätt. Låt svalna och ställ den sedan i kylen för att stelna. Bred sedan glasyer över den svala kakan.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (3)

    kvirran 16 mars 2009

    Denna kladdkaka har jag ätit och jag kan intyga att den verkligen smakar underbart gott!

    myrsloken 12 juni 2009

    Det här är den bästa chokladkakan på lääänge. När jag först såg receptet kom det en hallonsås med och den var busenkel. 250 g hallon, 0,5 dl socker, 1 msk koncentrerad apelsinjuice, som mixas med stavmixer. Den höjer smaken på kakan ytterliggare.

    krigas 29 november 2009

    väldigt smarrig, även utan "topping"

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben