Chokladcream med kaffe och dulce de leche

Serverar: 10 portioner

Vacker och sagolikt god dessert i två lager.

Ingredienser

  • 1 burk söt kondenserad mjölk, 397 g
  • 150 g mörk choklad, 64-70 %
  • 100 g mjölkchoklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 äggula
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk smör, mjukt
  • 2 msk starkt kaffe
  • 1 msk mörk rom
  • Garnering
  • 1 msk krossade kaffebönor
  • Några hela kaffebönor
  • Tillbehör
  • 2 dl lättvispad grädde
  • Instruktioner

    1. Koka den kondenserade mjölken i ca 3½ timme i vatten. Häll av vattnet och låt burken svalna 20-30 minuter. Öppna den försiktigt (om den är för varm blir det tryck i burken och då kan det spruta ut lite mjölk när du öppnar) Lägg 1 msk av kolakrämen i botten på små likör- eller portvinsglas.
    2. Hacka båda chokladsorterna och lägg i en skål. Koka upp grädden och häll över chokladen, rör om tills chokladen smält. Rör i äggula, vaniljsocker, smör, kaffe och rom. Fördela chokladkrämen i glasen och ställ in glasen i kylen tills chokladkrämen stelnat. Det tar ungefär 2-3 timmar.
    3. Strö över lite krossade kaffebönor och lägg på ett par hela bönor på chokladcreamen. Servera med lätt vispad grädde i en skål vid sidan om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben