Chokladcupcakes med dulce de leche och havssalt

Serverar: 8-10 portioner

Trenden går mot att baka med alternativa mjölsorter som exempel kokosmjöl, mandelmjöl och hasselnötsmjöl. Dessa cupcakes bakas på kokosmjöl och kokossocker. Dulce de leche är en specialitet där söt kondenserad mjölk kokas länge tills den blir en tjock kolasås. Färdig dulce de leche börjar dyka upp i affärerna. Hittar du inte färdig så kan du göra din egen genom att låta en oöppnad burk söt kondenserad mjölk koka i en kastrull täckt med vatten i 2 timmar. Ta upp ur vattnet och låt svalna helt innan du öppnar burken.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 4 ägg
  • 1 ½ dl kokossocker eller råsocker
  • 4 msk kokosmjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • Topping
  • 1 dl Dulce de leche
  • Havssalt till dekor
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Vispa upp ägg och socker lätt. Blanda kokosmjöl, kakao, bakpulver och salt och rör ner i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret.
    2. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter. Grädda ett par minuter kortare om du vill ha dem kladdiga. Låt svalna.
    3. Bred Dulce de leche på bakverken och strö över lite havssalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben