Chokladdoppade dadlar med valnötter

Buffé nr 11 2008, sid 17

Ingredienser

  • 15 dadlar
  • 100 g mandelmassa
  • 2 ½ msk rom, sherry eller valfri likör
  • 30 valnötter
  • 75 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Dela varje dadel på längden och ta bort kärnan. Lägg mandelmassan i en bunke, tillsätt rom, sherry eller valfri likör och blanda väl.
    2. Forma små avlånga kulor av mandelmassan och lägg i hålen på varje dadelhalva. Tryck fast en valnöt på toppen.
    3. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro. Doppa ena halvan av dadeln. Håll gärna lite lätt med ett finger på valnöten så att den inte faller av. Lägg dadlarna på ett galler med bakplåtspapper under och låt stelna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben