Chokladjitterbugg

Serverar: 20 portioner

Jitterbugg som smakar choklad är Anna Adéns variant på det kända, men kanske bortglömda bakverket. Lite kladdigt och tålamodsprövande att göra dem riktigt små men det lönar sig – de blir ack så goda!

Ingredienser

  • 2 ¼ dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • 100 g smör , rumsvarmt
  • ½ dl strösocker
  • ½ äggula
  • Fyllning
  • 1 äggvita
  • 1 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Sikta mjöl och kakao. Blanda med smör, socker och äggula. Svep in i plastfolie och låt vila i kylen minst 1 timme.
    2. Vispa äggvitan till skum. Tillsätt sockret under vispning och fortsätt vispa till ett tjockt krämigt ”raklödder”. Gör man det över sjudande vattenbad blir skummet segare och mera hållbart.
    3. Kavla ut degen mellan plastfolie eller bakplåtspapper, till en rektangulär platta.
    4. Bred över marängsmeten och rulla samman som en rulltårta. Rulla in i plastfolie och låt vila ca 15 minuter i kylen. Sätt ugnen på 175°.
    5. Skär degen med vass kniv i centimetertjocka skivor. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda 10 – 12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben