Chokladjitterbuggare

Serverar: 15-20 portioner

Chokladmördeg och maräng... Smaskens!

Ingredienser

  • Mördeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 msk strösocker
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 äggula
  • Maräng
  • 1 äggvita
  • 1 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop mjöl, kakao, socker, smör och äggula till en deg. Använd gärna matberedaren. Svep in mördegen i plast och låt den vila kallt i ca 30 min.
    2. Vispa under tiden äggvitan till ett fast skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa. Kavla ut mördegen till en rektangel, 15x30 cm. Bred ut marängsmeten över degen men lämna en smetfri kant.
    3. Rulla samman som en rulltårta. Lägg rullen kallt, gärna i frysen, ca 20 min. Skär ½ cm tjocka skivor av rullen och lägg på bakpappersklädd plåt.
    4. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 12-15 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Amika 2 april 2009

    De här är så goda! :) Jag älskar jitterbuggare och har gjort dem enligt ett exakt lika recept sen jag var liten. :)

    Mialova 5 februari 2010

    Underbar kaka till kaffet... Härlig blandning mördeg-maräng,,,Mums!

    Okänd 11 april 2010

    goda kakor, men de var svåra att få fina

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben