Stora chokladjitterbuggar 35-40 st

Serverar: 35-40 portioner

Tid: 20 minuter

Goda

Ingredienser

  • 4 msk socker
  • 200 gr margarin
  • ca 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • Fyllning
  • 3 äggvitor
  • 2 dl socker
  • Instruktioner

    1. Arbeta snabbt samman degen i en matberedare. Dela och platta till degen i två mindre rektanglar. Täck varje bit väl och låt vila i kyl ca 30 min. 2. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt socker lite efter hand under vispning till ett blankt , fast skum. 3. Kavla ut varje del på bakplåtspapper eller plastfilm till ca 18-28 cm, fördela marängsmeten över men inte riktigt ända ut i kanterna. Rulla ihop med hjälp av pappret ( lite kladdigt är det ) lägg rullarna i frysen en kort stund. 4. Skär cm- tjocka skivor med vass , tunn kniv, lägg på bakpappersklädd plåt, de kan se knöliga ut men det rättar till sig i ugnen. 5. Grädda i 175 gr ca 20 min . låt kallna. .

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben