Chokladknäck

Serverar: 75 portioner

Tid: 30 minuter

Med den här knäcken blir du lika poppis som tomten!

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 3/4 dl sötmandel (hackad och rostad)
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    Blanda grädde, sirap, socker och kakao i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock, rör om då och då tills termometern visar 122 grader eller när smeten klarar kulprovet. Koktid 15-30 minuter. Tillsätt mandel och smör. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara i kyl.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Mimmi1995 20 december 2011

    Jättegoda! Jag kan stark rekommendera dessa till alla knäck-och jullovers där ute. Detta är andra året jag bakar den här knäck deluxen. De blev snabbt en jultradition i familjen. ;)

    Cassiopeya 20 december 2011

    Mm vad goda knäck! Kokade smeten till 124 grader, och de blev perfekta! Lossnar lätt från pappret, fastnar inte i tänderna, lagom med tuggmotstånd :D En klar femma och en ny favorit bland julgodiset. Tack för ett superrecept =D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben