Serverar: 75 portioner
Tid: 30 minuter
Med den här knäcken blir du lika poppis som tomten!
Blanda grädde, sirap, socker och kakao i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock, rör om då och då tills termometern visar 122 grader eller när smeten klarar kulprovet. Koktid 15-30 minuter. Tillsätt mandel och smör. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara i kyl.
Jättegoda! Jag kan stark rekommendera dessa till alla knäck-och jullovers där ute. Detta är andra året jag bakar den här knäck deluxen. De blev snabbt en jultradition i familjen. ;)
Mm vad goda knäck! Kokade smeten till 124 grader, och de blev perfekta! Lossnar lätt från pappret, fastnar inte i tänderna, lagom med tuggmotstånd :D En klar femma och en ny favorit bland julgodiset. Tack för ett superrecept =D