Chokladmazariner

Serverar: 36 portioner

De här fantastiska mazarinerna med läcker chokladfyllning är det få som kan motstå. Imponera med dessa goda bakverk nästa gång du bjuder på fika.

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 225 g kallt smör
  • 1½ dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 125 g sötmandel
  • 100 g smör
  • 2½ dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 msk kakao
  • Tillbehör
  • Mazarin- eller aluminiumformar
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl och bakpulver. Hacka snabbt ihop mjölblandningen, smör och socker, för hand eller i en matberedare. Tillsätt ägget och äggulan och arbeta ihop tills en deg bildas. Dela degen i 36 lika stora bitar.
    2. Tryck ut degen i mazarin- eller aluminiumformar. Nagga degen och ställ formarna kallt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Gör fyllningen. Mal mandeln i en mandelkvarn. Rör ihop smör och socker. Vispa äggen lätt och rör ner smörblandningen.
    4. Blanda den malda mandeln med siktad kakao. Rör ihop mandelblandningen och smörblandningen till en smet.
    5. Ta ut formarna från kylen och fyll dem till 2/3 med mandelsmet.
    6. Grädda kakorna 15-20 minuter. Låt mazarinerna svalna något innan du serverar dem.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Esprite 22 maj 2011

    Dessa ska prövas till min födelsedag. Går de att frysa måntro?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben