Chokladmazariner

Serverar: 25 portioner

Underbara bakelser som är mycket enkla att göra. Kakorna går att frysa och kan även ätas frysta.

Ingredienser

  • 400 gram smör (inte margarin)
  • 250 gram mandel mald
  • 1 paket bragokex
  • 6 dl socker
  • 4 st stora ägg
  • 400 g mörk choklad (70 %)
  • Instruktioner

    Smält smöret. Mixa eller mal mandeln först, gärna medmatberedare eller en mixer. Häll mandeln i en bunke. Mixa kexen och häll därefter dem över mandeln. Häll sedan i sockret och smält smör. Rör sist ner äggen med en sked. Rör ihop allt till en jämn smet. Klicka ut smeten i mazarinformar. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter. Låt kakorna kallna under bakduk Smält blockchokladen vattenbad och pensla på chokladen på kakorna. Låt stelna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben