Chokladpajer med havssalt

Serverar: 8 portioner

Chokladälskarens favoritpaj! Härliga små pajer fyllda med kolasås och chokladkräm. Servera dem gärna med en klick vispad grädde.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • 100 g smör, kylskåpskallt
  • 1 ägg
  • Kolasås
  • 2 dl vispgrädde
  • 3/4 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • Chokladkräm
  • 1½ dl vispgrädde
  • 200 g mörk choklad av god kvalitet, 55-70%, hackad
  • 2 tsk honung
  • Garnering
  • 1 tsk kakao
  • 1 tsk havssalt
  • Servering
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Pajdeg:
    2. Blanda ihop de torra ingredienserna. Tärna smöret. Nyp ihop smöret och mjölblandningen till smulor. Det går även bra att använda en matberedare. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Låt den vila i kylen i ca 1 timme.
    3. Sätt ugnen på 175 grader.
    4. Kavla ut degen och klä 8 pajformar, 7-8 cm i diameter, med degen. Låt formarna stå i kylen i ca 30 minuter. Grädda pajerna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt dem svalna.
    5. Kolasås:
    6. Koka upp grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt såsen koka tills den tjocknar, det tar ca 20 minuter. Låt den svalna innan den fördelas och bres ut i pajskalen.
    7. Chokladkräm:
    8. Värm grädden i en kastrull, lägg i den hackade chokladen och rör tills den smälter. Tillsätt honungen och rör till en slät kräm. Låt den svalna.
    9. Bred chokladkrämen över kolasåsen. Sikta över kakao och toppa med havssalt. Låt pajerna stå kallt till servering. Servera gärna med en klick vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben