Chokladtårta a la Cecilia

Serverar: 14 portioner

Tid: 25 minuter

Fantastiskt god

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 3 dl frysta hallon eller björnbär
  • 3 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 2-3 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Smält smöret i en kastrull. Rör i bären så att de tinar. Lyft kastrullen från plattan. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen 20-25 min i 175 grader. Kakan ska vara lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Pudra över lite florsocker. Servera med glass eller grädde och bär.

    Liknande recept

    3.5
    45 min
    8-10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben