Chokladtårta av Nigella

Serverar: 8-10 portioner

Älskar du choklad .....här är en från TV-programmet...jag älskar den här.

Ingredienser

  • 250 g mörk choklad minst 70 % kakao
  • 125 g osaltat smör , rums tempererat
  • 6 ägg , 2 hela och 4 separerade
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk cointreau
  • rivet skal av 1 apelsin
  • 1 springform med avtagbar kant 23 cm
  • till gräddfyllningen
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk cointreau
  • 1 tsk kakaopulver att sikta över
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 180 grader
    2. Lägg bakplåtspapper i botten av formen Smält chokladen i en skål över vattenbad, låt smöret smälta i den varma chokladen Vispa 2 hela ägg och 4 äggulor med 1 dl strösocker, rör sedan försiktigt i chokladblandningen, cointreau och apelsinskal. I en annan skål vispar du 4 äggvitor till skum tillsammans med sockret gradvis och vispa tills vitorna är hårda. Vänd ner vitorna i chokladsmeten. Häll i formen och grädda35-40 minuter. Ställ att svalna Vispa grädde med cointreau och vaniljsocker, lägg det på kakan och sikta över kakao.
    3. Mums

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben