Chokladtårta de luxe

Tid: 40 minuter

Till kalaset

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2-3 msk kakao
  • Vit chokladmousse
  • 2 dl vispgrädde
  • 150 g vit choklad
  • 1 ägg
  • 1 dl kesella
  • Garnering
  • Grädde
  • Chokladgodis
  • Instruktioner

    1. Ugnstemperatur:175 grader.
    2. Börja med att vispa ägg och socker pösigt. Blanda de båda mjölsorterna och bakpulvret. Vänd ner detta tillsammans med kakao i smeten och blanda om väl.
    3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
    4. Vänd kakan upp och ned och låt den svalna. När bottnen har svalnat dela den i två delar. Vispa grädden till den vita chokladmoussen.
    5. Smält chokladen i vattenbad så att den precis bara smälter. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner kesella och sist grädden.
    6. Lägg chokladmoussen i ett lager mellan de två tårtbottnarna. Garnera tårtan med grädde och chokladgodis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben