Chokladtårta GI

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 40 minuter

God till kaffet eller som efterrätt.

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 1 kaka (100 g) mörk choklad (minst 70 %)
  • 75 g smör
  • 100 g mald mandel
  • 1,5 dl sötningsmedel (som tål värme, tex Hermesetas)
  • Instruktioner

    1. Smält smör och choklad tillsammans på svag värme Vispa äggulorna luftiga. Blanda gulorna med sötningsmedel, den malda mandeln och smör-chokladblandningen. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd försiktigt ner vitorna i chokladsmeten. Häll smeten i en smord kakform. Grädda i 175 grader i 20-25 minuter. Servera ev med vispad grädde och hallon.
    2. Tips 1: grädda kakan kortare tid, ca 15 min, så får du en nyttig kladdkaka! Tips 2: Smält 20 g mörk choklad, bred den på den nygräddade kakan, strö på kokos.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    gefletjej 26 september 2008

    Supergod! Men ännu godare om du smälter i lite mörk mintchoklad, och utesluter mandeln. Smälter i munnen, ingen tror mig när jag säger att den är bakad utan socker och mjöl!

    Sassa_k 6 mars 2009

    Kan bara hålla med, den är jättegod. Gjorde den också med lite mint & lite kladdigare. Ett mycket bra alternativ om man vill hålla lågt GI. Toppen!

    puntella 9 juni 2009

    Hur vet man om sötningsmedlet tal värme?

    Maithai 28 augusti 2009

    En god kaka som var god att äta tillsammans med vaniljglass. Den var enkel att baka och jag kommer säkerligen att baka den igen. Dock når den ej upp till högsta betyget...då skulle den ligga på samma smaknivå som en hederlig kladdkaka och det gör den ej....enligt mig. Den är super när man går på gi.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben