Chokladtårta i två färger

Serverar: 10 portioner

Tid: 35 minuter

En mycket kraftig chokladsmak som faller de flesta i smaken. Serveras gärna med en klick grädde.

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • Mörk tryffel
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 25 g smör eller margarin
  • 125 g mörk choklad (typ block)
  • 2 msk konjak
  • Ljus tryffel
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 25 g smör eller margarin
  • 125 g ljus choklad (typ block)
  • 2 msk likör (t ex Grand Marnier)
  • Silverkulor
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet i en kastrull. Dra den från plattan. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget. Blanda ner mjölet. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C, 15-20 min. Kakan ska vara lös i mitten.
    2. Ta försiktigt bort formen, bottenplattan ska vara kvar. Låt kakan kallna under press, använd t ex en skärbräda med en mortel på, för att kakan ska bli plan och fin.
    3. Koka upp grädde och matfett var för sig till de olika tryfflarna. Lägg ner chokladen i bitar och låt smälta. Tillsätt konjak respektive likör. Vispa kraftigt tills tryffeln blir krämig.
    4. Spritsa tryffeln i rundlar ovanpå tårtan. Varannan ljus och varannan mörk. Garnera med silverkulor.
    5. Låt tårtan stå kallt tills den ska serveras. Tips! Tips! Tårtan kan göras i god tid och frysas. Låt tina långsamt i kylskåp.

    Liknande recept

    3.5
    45 min
    8-10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben