Chokladtårta med citroncremé

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Naturligt glutenfri och supergod! Blir bara bättre för varje dag i kylen, så gör den en fredag så har du tårta hela helgen!

Ingredienser

  • 200-250 g blockchoklad, gärna mörk
  • 250 g smör
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1-2 citroner
  • 3 dl vispgrädde
  • 1½ dl keso
  • 4-6 gelatinblad
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Smält samman chokladen med smöret i en kastrull. Häll över smeten i en bunke, rör därefter ner sockret och äggen (se upp så att smeten inte är för varm - då blir det äggröra!) Häll smeten i en springform, ca 23 cm, där du klämt fast ett smörpapper i botten (det är bara att klämma fast och klippa - jätteenkelt!). Grädda i en timme på 175 grader.
    2. Tvätta citronerna noga och finriv sedan skalet på rivjärn. Vispa grädden och rör därefter ner keson och citronskalet. Pressa saften ur citronerna, men se upp för kärnor. Blötlägg gelatinbladen i några minuter och smält dem i saften i micro. Vispa ner gelatinsaften och smaka sedan av med florsocker beroende på hur syrlig du vill att cremén ska vara. Häll över kakan när den svalnat, låt stelna i kylskåp.
    3. Sen är det bara att njuta!

    Liknande recept

    3.5
    45 min
    8-10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben