Chokladtårta med glögglasyr
Serverar: 10-12 portioner
Tårtan kan förberedas i god tid, den är hållbar i kylen. Man kan frysa in hela tårtan med glasyr eller frysa in bottnarna och glasera efter upptining.
Ingredienser
4 ägg
3 dl socker
125 g smör
1 1/2 dl starkt kaffe
1 dl kakaopulver
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Ev ströbröd
Glögglasyr
2 1/2 dl florsocker
75 g smör
1 ägg
1 dl kakao
3 msk starkvinsglögg
Garnering
Färska fikon
Kumquat
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar botten (24 cm).
- Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda det med kaffe och kakao.
- Blanda ner den kalla smälta smörblandningen och mjölet blandat med bakpulver. Rör till jämn smet. Häll det i formen och grädda ca 40 minuter på nedersta falsen.
- Blanda samman samtliga ingredienser till glasyren. Vispa den smidig med en elvisp.
- När kakan är färdiggräddad och kall, lägg den på ett tårtfat.
Bred glasyren på hela kakan. Garnera med fikon i klyftor och
skivad kumquat.
Liknande recept
Kommentarer (0)