Chokladtårta med körsbärsgrädde

Serverar: 10 portioner

En fantastiskt god chokladtårta med fluffig körsbärsgrädde och kladdig chokladglasyr. Kakan är godast kylskåpskall. Körsbärssåsen hittar du bland glasstillbehören i affären.

Ingredienser

  • Tårtbottnar
  • 200 g smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • Chokladglasyr
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl socker
  • 2 msk ljus sirap
  • 100 g mörk choklad i bitar
  • 100 g kallt smör
  • Körsbärsgrädde
  • 2 dl vispgrädde
  • Avrunna körsbär från 1 paket körsbärssås, á 500g
  • Garnering
  • Minimaränger
  • Instruktioner

    Tårtbottnar: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Dra av kastrullen från värmen och rör ner sockret och äggen. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål och rör ner det i smeten. Blanda väl. Bred ut smeten i två smorda tårtformar, ca 24 cm i diameter. Grädda tårtbottnarna mitt i ugnen 15-20 minuter. Låt tårtbottnarna svalna i sina formar. Chokladglasyr: Blanda vispgrädde, socker och sirap i en kastrull. Låt koka ihop under omrörning tills glasyren tjocknar. Ta den från plattan och bryt ner chokladen i den. Vispa ner det kalla smöret i klickar. Låt glasyren svalna. Bred det mesta av glasyren (spara lite till dekorationen) ovanpå de avsvalnade tårtbottnarna. Ställ bottnarna i kylen över natten. Körsbärsgrädde: Vispa upp grädden i en bunke. Blanda ner avrunna körsbär. Lägg ihop tårtan med körsbärsgrädden mellan. Bred det återstående av glasyren runt tårtan. Dekorera med minimaränger på sidorna.

    Liknande recept

    3.5
    45 min
    8-10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben