Serverar: 10 portioner
En fantastiskt god chokladtårta med fluffig körsbärsgrädde och kladdig chokladglasyr. Kakan är godast kylskåpskall. Körsbärssåsen hittar du bland glasstillbehören i affären.
Tårtbottnar: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Dra av kastrullen från värmen och rör ner sockret och äggen. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål och rör ner det i smeten. Blanda väl. Bred ut smeten i två smorda tårtformar, ca 24 cm i diameter. Grädda tårtbottnarna mitt i ugnen 15-20 minuter. Låt tårtbottnarna svalna i sina formar. Chokladglasyr: Blanda vispgrädde, socker och sirap i en kastrull. Låt koka ihop under omrörning tills glasyren tjocknar. Ta den från plattan och bryt ner chokladen i den. Vispa ner det kalla smöret i klickar. Låt glasyren svalna. Bred det mesta av glasyren (spara lite till dekorationen) ovanpå de avsvalnade tårtbottnarna. Ställ bottnarna i kylen över natten. Körsbärsgrädde: Vispa upp grädden i en bunke. Blanda ner avrunna körsbär. Lägg ihop tårtan med körsbärsgrädden mellan. Bred det återstående av glasyren runt tårtan. Dekorera med minimaränger på sidorna.