Chokladtårta med körsbärsmarmelad
En läcker tårta som döljer flera underbara smaker. Fyllningen är gjord av söt körsbärsmarmelad och den krämiga glasyren innehåller både choklad och kaffe. Servera med en klick grädde till.
Ingredienser
150 g mörk choklad
150 g smör
1½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
3 dl körsbärsmarmelad
6 cl madeira
1 msk vaniljsocker
1 dl kakao
3 ägg
Glasyr
150 g choklad
2 msk socker
2 msk kaffe
Topping
Ev färska körsbär
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda alla torra ingredienser, d.v.s. mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao.
- Smält smör och choklad på svag värme.
Blanda i marmelad och madeira.
- Vispa upp äggen och blanda i dem i chokladsmeten.
- Rör ihop chokladsmet och de torra ingredienserna.
- Häll smeten i en bröad form, ca 24 cm i diameter.
Grädda kakan i ugnen 18-20 minuter.
- Glasyren:
Smält choklad och smör i en liten kastrull. Rör i socker och kaffe. Låt svalna innan du brer glasyren över kakan. Garnera med körsbär.
Liknande recept
Kommentarer (0)