Chokladtårta med läcker topping

Serverar: 10 portioner

En läcker, god tårta med chokladbotten och en topping av vit choklad, hallon och krossade polkagrisar. Denna tårta blir en succé på fikabordet.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ¾ dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Topping
  • 1 dl hallonsylt
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • 1 dl krossade polkagrisar
  • Garnering
  • Hallon
  • Polkagrisar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Smält smöret och låt svalna. Vispa samman ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker. Rör ner i äggsmeten. Häll i det smälta smöret.
    3. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, fyrkantig eller rund, ca 24 cm i diameter. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Lossa kanten och låt kallna. Bred på hallonsylten.
    4. Koka upp 1 dl vispgrädde, ta bort från plattan och bryt ner den vita chokladen. Vispa resten av grädden, vänd ner chokladsmeten och vispa ytterligare något så att den tjocknar. Blanda i krossade polkagrisar. Bred över hallonsylten på kakbottnen. Ställ kallt att stelna.
    5. Dekorera med hallon och polkagriskarameller vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben