Chokladtårta med lavendel

Tårtbotten med mandel. Chokladglasyr med apelsinsmak. Toppa med frukt och lavendelkvistar

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g mandlar
  • 50 g mjöl, (0,8 dl + 1 msk till formen)
  • 4 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g socker, (1,1 dl)
  • 50 g vanillinsocker, (knappt ¾ dl)
  • Glasyr
  • 3 dl florsocker
  • 1 msk kakao
  • Juice, från ¼ apelsin
  • Lite vatten
  • Garnering
  • Lavendelkvista
  • Instruktioner

    1. Ugn 175°
    2. Mixa eller finhacka mandlarna. Smörj en bakform och sikta formen med mjöl. Skilj gulan och vitan i äggen och vispa äggvitorna hårt.
    3. Blanda resten av mjölet och bakpulvret med mandlarna. Vispa äggulorna med socker och vaniljsocker. Blanda det med de torra ingredienserna. Vänd försiktigt ner de vispade äggvitorna.
    4. Häll degen i formen och baka i cirka 35 minuter. Rör ihop ingredienserna till en slät glasyr.
    5. Låt kakan svalna. Smeta på glasyren runt om på kakans sidor och garnera med frukt och lavendelkvistar uppe på.
    6. Lycka till!

    Liknande recept

    3.5
    45 min
    8-10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben