Chokladtårta med mandelkräm

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

Denna tårta blir saftig och god och vinner på att göras dagen innan den ska ätas.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 2 msk kakaopulver
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 1½ dl marsankräm
  • 100 gr mandelmassa
  • 1½ dl syrligt äppelmos
  • Garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • flisad blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst. Mjöl, kakao och bakpulver blandas och siktas ner i äggsmeten som rörs om och hälls i smord, bröad rund form, ca 2 liter. Grädda i ugn 200 grader, ca 45 min. Stjälp upp och låt kallna.
    2. Till fyllningen gör man marsankrämen som det står på förpackningen. Mandelmassan rivs på rivjärnets fina sida. Blanda marsankrämen och mandelmassan. Dela kakan i 3 bottnar och lägg samman dem med mandelkräm i ett lager och äppelmos i det andra. Garnera med vispad grädde och flisad blockchoklad.

    Liknande recept

    3.5
    45 min
    8-10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben