Chokladtårta med tryffelfyllning

Chokladtårta med tryffelfyllning

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 8 ägg
  • 3 ½ dl socker
  • 1 ½ dl kakao
  • 2 ½ dl mjöl
  • Tryffel
  • 400 g mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 170 g smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180°C. Klä botten på två stycken runda formar, minst 20 cm i diameter, med smörat bakplåtspapper. Smält därefter långsamt smöret tillsammans med vaniljen i en kastrull. Låt det svalna något.
    2. Vispa ägg och socker tills det är fluffigt och krämigt.
    3. Sikta kakaon och mjölet och vänd försiktigt ner i äggblandningen. Tillsätt smöret och fördela smeten i formarna.
    4. Grädda i 25 minuter eller tills kakan har släppt från formens kant. Låt kakorna svalna i formarna och dela dem sedan i två delar.
    5. Tryffel: Smält långsamt smör, choklad och grädde tillsammans. Rör till en jämn smet som ställs att svalna av i kylen. Vispa sedan tryffelsmeten till en fluffig massa.
    6. Lägg ett tårtlager på en tallrik och bred över tryffel. Gör sedan likadant med de tre andra bitarna. Täck slutligen kakan på toppen och sidorna med ett lager tryffel.

    Liknande recept

    3.5
    45 min
    8-10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben