Chokladtårta med valnötsgrädde

Serverar: 12 portioner

Festfin och stor med en fyllning av aprikoser och valnötsgrädde.

Ingredienser

  • 200 g mörk blockchoklad
  • 200 g mjukt smör
  • 4 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 6 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 2 burkar aprikoshalvor à 425 g
  • 4 dl vispgrädde
  • 100 g finhackade valnötskärnor
  • Garnering
  • Flisad blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Till tårtbottnen bakas 2 kakor. Ta halva mängden ingredienser till varje kaka.
    2. Smörj och bröa en rund kakform. Smält chokladen i mikro eller i vattenbad på spisen. Låt svalna något.
    3. Rör smör, socker och vaniljsocker pösigt. Arbeta in chokladen väl och sedan äggulorna, en i sänder.
    4. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem innan smeten hälls i formen.
    5. Grädda kakan på nedersta falsen i 175 grader ca 45 minuter eller tills den känns färdig. Låt den kallna i formen. Baka den andra kakan.
    6. Dela varje kaka i två bottnar och fukta dem lätt med spad från aprikoserna. Mixa avrunna aprikoser till mos. Vispa grädden och blanda med de hackade valnötterna.
    7. Varva aprikosmos och valnötsgrädde mellan bottnarna och bred grädde överst. Garnera med flisad choklad.

    Liknande recept

    3.5
    45 min
    8-10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben