Chokladtarteletter med vit och mörk choklad

Serverar: 4 portioner

Denna magiska dessert består av en smörig digestivebotten som nästan smälter i munnen samt en fyllning av vit och mörk choklad och några droppar honung. Det går att göra i omvänd ordning och ta mer vit choklad och mindre mörk choklad.

Ingredienser

  • 50 g + 2 msk osaltat smör
  • 2½ dl smulade digestivekex
  • 200 g mörk choklad, bruten i bitar
  • 2 msk honung
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g vit choklad, bruten i bitar
  • Instruktioner

    1. Smörj fyra ugnsfasta tartelettformar som är 10 cm i diameter. Smält 50 g smör i en kastrull och blanda ner kexsmulorna. Fördela blandningen i formarna, tryck ut till en jämn botten och upp på kanten. Kyl tills fasta ca 10 minuter.
    2. Placera en värmesäker skål på en kastrull med sjudande vatten. Smält mörk choklad, honung och 1 msk smör i skålen. Ta av skålen från värmen och rör ner grädden till en jämn chokladkräm.
    3. Portionera upp krämen i formarna och kyl tills de blivit fasta, cirka tre timmar.
    4. Smält den vita chokladen med 1 msk smör på samma sätt. Fördela en klick vit choklad på varje tartelett. Kyl 15 minuter. Ta upp tarteletterna ur formarna och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben