Läcker och lite annorlunda variant på den klassiska Italienska efterrätten Tiramisu. Blir bara bättre och godare dagen efter! Håller fint några extra dagar i kylen, om det blir något kvar förstås!
Om du inte vill ha sprit i krämen, ta arraksarom istället. Bottnen är perfekt att ha som tårtbotten. Gott med grädde och hallon på.
Ingredienser
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bikarbonat
1 dl kakao
2 dl starkt bryggt kaffe, gärna espresso
Mascarponekräm
4 äggulor
2 burkar mascarpone, á 250 g
½ dl amaretto eller konjak
4 äggvitor
1 dl socker
Garnering
Kakao
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form med måtten ca 25x20 cm.
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i äggblandningen. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
Låt kallna.
- Mascarponekräm:
Vispa äggulor, mascarpone och amaretto till en slät smet. Vispa äggvitorna fluffiga med elvisp. Tillsätt socker, lite i taget och fortsätt vispa till en fast och blank konsistens. Vänd ner äggvitan i mascarponesmeten med hjälp av en slickepott.
- Dela botten i två halvor och stänk över avsvalnat kaffe. Bred hälften av mascarponekrämen på ena botten och lägg på den andra. Täck med resten av mascarponekrämen och pudra med kakao.
Liknande recept
Kommentarer (0)