Krämig chokladtiramisu

Serverar: 6-8 portioner

En beroendeframkallande efterrätt!

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 60 ml Amaretto likör
  • 100 g florsocker
  • 50 g cacaopulver
  • 30 ml standardmjölk
  • 500 g Mascarponeost
  • 100 riven mörk choklad
  • 1 krm vinsten
  • 150 g kakfingrar av sockerkaka
  • 140 ml nykokt kaffe
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor och amaretto till en krämig smet. Blanda i siktat florsocker, cacaopulver, mjölk och mascarpone och blanda väl. Tilsätt riven choklad.
    2. Vispa äggvitorna med ett krm vinsten i en skål tills det börjar bildas styva toppar. Vänd gradvis ner de vispade vitorna i smeten, en sked åt gången.
    3. Doppa en kaka i taget i kaffet och lägg därefter upp dem i en serveringsform. Lägg hälften av kakorna i ett lager i formens botten och täck med hälften av smeten.
    4. Lägg på ännu ett lager kaffedoppade kakor och avsluta med ett lager smet.
    5. Ställ i kylen i 4-5 timmar. Lyft ur tiramisun ur kylskåpet 30 minuter innan den ska serveras och dekorera med riven choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben