Chokladtiramisu med chokladflarn och hallon

Serverar: 10 portioner

Uppdaterad italiensk klassiker som kan göras kvällen före.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl florsocker
  • 200 g mörk choklad marabou
  • 150 g mascarpone
  • 3 msk whiskey
  • 3 dl starkt kaffe
  • 15 g savoiardikex
  • 2 ½ dl hallon
  • Filoflarn
  • 1 ark filodeg
  • 10 g smör
  • 25 g mörk choklad
  • Några droppar röd karamellfärg
  • Tillbehör
  • ½ msk kakao
  • Instruktioner

    1. Dela äggen och skilj på gulor och vitor. Vispa äggulorna med florsocker. Smält chokladen och rör ner den i äggsmeten. Vispa ner mascarponen. Vispa äggvitorna och rör ner dem i smeten. Blanda whiskey och kaffe och rör ner 3 msk av blandningen i smeten. Vänd kexen i resten av kaffet. Varva kex, chokladsmet och hallon i portionsskålar. Låt stå i kylen.
    2. Filoflarn: Sätt ugnen på 125 grader. Lägg filoarket på en plåt med bakplåtspapper. Smält smöret tillsammans med chokladen försiktigt i mikrovågsugnen. Pensla arket tunt med chokladen och dra sedan med en pensel några röda streck över chokladen. Ställ in plåten mitt i ugnen och grädda ca 10 minuter.
    3. Låt flarnen svalna och bryt dem sedan i bitar. Pudra kakao över tiramisun och garnera med hallon. Stick ner flarnen i glasen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben