Serverar: 1 portioner
Tid: 1 timme
En ljuvligt seg och god kaka med härliga nötter och choklad den bakas ofta hemma och uppskattas verkligen.
175 grader i ugnen. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 23 cm diameter, gärna med löstagbar botten. Bryt chokladen i bitar och smält på svag värme tillsammans med smöret, ta av från värmen. Tillsätt sockret i chokladblandningen, blanda därefter i äggen, ett i taget och rör smeten slät mellan varje ägg. Blanda samman kaffepulvret, vetemjölet och bakpulvret och rör ner till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 min. Gör toscasmeten medan kakan gräddas. Grovhacka nötterna och mät därefter upp resten av ingredienserna i en kastrull och sjud upp blandningen under omrörning. Ta kastrullen från värmen och tillsätt nöthacket. Bre blandningen över kakan och ställ in i ugnen igen - i mitten - grädda i ca 10 minuter. Låt kakan svalna innan den lossas ur formen. Kakan är bara godar om den inte är helt genomgräddat utan lite kladdig i mitten. En klick vispad grädde och lite färska hallon och du har en toppen efterrätt .
Mums det är vad man kan säga om denna kaka som skulle räckt hela hela helgen, men som inte är mycke kvar av.