Chokladtoscakaka

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme

En ljuvligt seg och god kaka med härliga nötter och choklad den bakas ofta hemma och uppskattas verkligen.

Ingredienser

  • Kaka
  • 200 g Mörk blockchoklad
  • 175 g Smör
  • 2 dl Socker
  • 3 Ägg
  • 2 tsk Finmalet snabbkaffe
  • 2 dl Vetemjöl
  • 1/2 tsk Bakpulver
  • Toscasmet
  • 100 g Hasselnötskärnor (eller blanda de nötter du tycker om)
  • 100 g Sötmandel
  • 100 g Smör
  • 2 dl Socker
  • 2 msk Ljus sirap
  • 2 msk Mjölk
  • 2 msk Vetemjöl
  • 1 1/2 msk Kakao
  • Instruktioner

    175 grader i ugnen. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 23 cm diameter, gärna med löstagbar botten. Bryt chokladen i bitar och smält på svag värme tillsammans med smöret, ta av från värmen. Tillsätt sockret i chokladblandningen, blanda därefter i äggen, ett i taget och rör smeten slät mellan varje ägg. Blanda samman kaffepulvret, vetemjölet och bakpulvret och rör ner till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 min. Gör toscasmeten medan kakan gräddas. Grovhacka nötterna och mät därefter upp resten av ingredienserna i en kastrull och sjud upp blandningen under omrörning. Ta kastrullen från värmen och tillsätt nöthacket. Bre blandningen över kakan och ställ in i ugnen igen - i mitten - grädda i ca 10 minuter. Låt kakan svalna innan den lossas ur formen. Kakan är bara godar om den inte är helt genomgräddat utan lite kladdig i mitten. En klick vispad grädde och lite färska hallon och du har en toppen efterrätt .

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    anki54 1 mars 2009

    Mums det är vad man kan säga om denna kaka som skulle räckt hela hela helgen, men som inte är mycke kvar av.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben