Kladdig chokladtoscakaka

Kladdkaka och tosca i en samma kaka. Kan det bli godare!

Ingredienser

  • 200 g blockchoklad (mörk eller ljus vilket du själv gillar bäst)
  • 175 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Toscasmet
  • 100 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 msk sirap
  • 2 msk standardmjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 200 g grovhackade hasselnötter
  • Instruktioner

    Grovhacka chokladen. Smält smöret och ta det från värmen. Häll i chokladen och rör tills den har smält. Rör ägg och socker i en bunke (vispa ej med elvisp). Blanda ner mjöl och bakpulver rör om. Häll sist i chokladsmöret. Rör försiktigt så allt blandas. Häll smeten i en form med löstagbar kant och grädda i 200° i ca 20-25 min (den ska fortfarande vara rätt lös då). Blanda allt utom nötterna till toscasmeten i en gryta och låt det koka upp. Ta av det från värmen och blanda i nöthacket. Häll smeten över den varma kakan och grädda ytterligare i ca 10 min. Toscasmeten sjunker ner lite i kakan så det blir lite i och lite ovanpå.

    Liknande recept

    3.9
    20 min
    10-12
    6

    Kommentarer (1)

    Tiol 30 september 2009

    Jag tror det är detta recept jag har efterlyst, jag hoppas, hoppas, att detta är rätt. Jag har i alla fall ätit en liknande variant, och de var himmelska. Dessa måste jag bara göra. Tack för detta receptet. mvh Tina

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben