Chokladwhoopie med salt choklad

Serverar: 20 portioner

Små söta bakverk från USA. Här med en salt chokladfyllning som ger en spännande smak.

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1.25 dl socker
  • 1 rumsvarmt ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • ½ dl mjölk
  • ½ dl kakao
  • ½ tsk äkta vaniljpulver
  • Fyllning
  • 250 g mörk choklad, 70%
  • 2 msk honung
  • 2 dl mellangrädde
  • 1 tsk flingsalt
  • Flingsalt att rulla kanterna i
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader.
    2. Vispa ihop smör och socker. Tillsätt ägget och vispa till en fluffig smet. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och vänd ner detta. Tillsätt mjölken och vispa snabbt ihop till en smet- rör inte emr än att allt precis har blandats.
    3. Fyll en spritspåse med rund tyll med smet och spritsa ut runda plättar på en plåt, lika stora som en 5-krona. Spritsa inte för tätt. Du kan också klicka ut smeten med en sked. Grädda långt ner i ugnen i ca 10 minuter.
    4. Sjud upp grädde och honung i en kastrull och ta av från värmen. Hacka chokladen och låt en smälta i grädden under omrörning, ca 2 minuter. Tillsätt saltet. Låt svalna i rumstemperatur.
    5. Fyll krämen i en spritspåse med rund tyll. Spritsa kräm på den platta sidan av whoopie-halvorna. Du kan också fylla smeten i en vanlig plastpåse som du klipper ett litet hål i, eller fördela ut fyllningen med en sked. Lägg ihop med de resterande halvorna och rulla kakans kant i flingsalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben