Chokolate chip cheesecake fudge mudcake

En mycket god variant på kladdkaka.. Receptet funnet i en bilaga till aftonbladet..

Ingredienser

  • Kladdkakan
  • 125 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ krm salt
  • 100 g hackad mörk choklad
  • En pressad apelsin
  • Cheescakeröra
  • 300 g philadelphiaost
  • 1 ägg
  • 0,75 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Smör el margarin till formen
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst, tillsätt smöret. Rör ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Vänd i den hackade chokladen. Pressa i apelsin. Smöra och bröa en form och häll i hälften av smeten.
    2. Blanda ingredienserna till cheescakesmeten med en elvisp så att det blir fluffigt. Bred på 2/3 av röran i formen. Häll på resten av chokladsmeten och sist resten av cheescakeröran. Grädda kakan i ca 20 minuter, låt den svalna lite och servera med vispad grädde

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (4)

    johannanstans 26 februari 2010

    Finns redan med korrekt stavning chocolate chip cheesecake fudge mudcake på denna sajt

    Zwicksy 26 februari 2010

    Första gången jag skriver en kommentar eftersom det e första gången jag hittat något riiiktigt intressant! Grymaste "cake" jag någonsin sett MÅSTE testas.

    johmaria 27 februari 2010

    Då finns den två ggr nu ;-) Det var denna stavning jag fick på den..

    Jetta 28 februari 2010

    2 likadana kakor det ända som skiljer är tiden i ugnen. 20 minuter helt klart för lite, i min ugn. Även 30 minuter är för kort tid

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben